- Sofia  тел.контакти

почетна > хидраулика

Eaton

To see our certificate, please click HERE

EATON [Итон] е водечки глобален производител на хидраулична опрема за индустријата, мобилните машини и воздухопловството. РЕЈА МП ДООЕЛ ја нуди целата гама на производи за хидраулика на компанијата која ги вклучува следните компоненти и опрма:

  • Вентили и распоредници
  • Хидромотори
  • Хидраулични пумпи – запчести, клипни, крилни
  • Хидроагрегати
  • Трансмисии
  • Цилиндри
  • Спојници за цевки
  • Црева

Корпорацијата EATON е создадена во 1911 година во Блумфилд, САД. Со промет во 2008 година во износ од 15,376 милијарди долари и 75 000 вработени EATON Corporation ги нуди своите производи и целосни решенија на клиенти во преку 150 држави.Eaton


About Eaton


Eaton Corporation is a diversified power management company with more than 100 years of experience providing energy-efficient solutions that help customers effectively manage electrical, hydraulic and mechanical power. With 2011 sales of $16.0 billion, Eaton is a global technology leader in electrical components, systems and services for power quality, distribution and control; hydraulics components, systems and services for industrial and mobile equipment; aerospace fuel, hydraulic and pneumatic systems for commercial and military use; and truck and automotive drivetrain and powertrain systems for performance, fuel economy and safety. Eaton has approximately 72,000 employees and sells products to customers in more than 150 countries.

Today, Eaton's businesses comprise five distinct segments: Electrical, Hydraulics, Aerospace, Truck and Automotive.

World class product names as Aeroquip™, Char-Lynn™, Hansen & Gromelle™, Hydro-Line™, Hydrokraft™, Hydrowa™, Integrated Hydraulics™, Synflex™, Vickers™, Walterscheid™ are integral parts of Eaton`s hydraulic business, worldwide.

Download Hydraulics Products Overview: M-HYOV-MR001-E4

Local / regional commitment.
Eaton believes that strong market knowledge, combined with local technical expertise and responsiveness, is essential to develop a partner network of trusted advisors. In addition to offering products, our channel partners can provide custom solutions to meet specific business challenges. Whether your need is to purchase an engineered system from a trusted partner who understands your industry or a local supplier with ‘off the shelf’ product availability and support, Eaton has a network of locally based system, distribution and service partners providing a one-stop-shop solution.

Link to Eaton website Product Library: http://eatonsite.com/HydPLL/menu_main.htm

Хидраулична опрема и компоненти


EATON Corporation е светски лидер во проектирањето и производството на широка лепеза надежни, високоефективни хидраулични системи и компоненти за употреба во мобилни и индустриски апликации. Производите наоѓаат примена во земјоделството, градежништвото, рударската индустрија, шумарството, сферата на комунални услуги, магацинското работење, при преместување на земја, во транспортот, машиноградбата, металопреработувачката индустрија, металургијата, автомобилската индустрија, енергетиката, бродоградбата.

Хидрауличниот бизнис на корпорацијата EATON ги опфаќа производите со следните престижни трговски марки: Aeroquip®, Arrow®, Boston®, Char-Lynn®, Dynapower®, Eaton®, Everflex®, Hydro-Line®, Hydrokraft®, Hydrowa®, Synflex®, Ultronics®, Vickers®, Walterscheid® and Weatherhead®.Хидромотори

Ние нудиме голем избор на хидраулични мотори - геролер и геротор, запчести, клипни и крилни, од ниска брзина и висок вртежен момент до висока брзина и голема моќност.


Марки хидромотори: Char-Lynn, Eaton, Vickers

Char-Lynn® Геролер и геротор хидромотори Char-Lynn® Геролер и геротор хидромотори

Хидрауличните мотори Char-Lynn® со ниска брзина и висок вртежен момент се произведуваат за брзина до 2000 rpm и вртежен момент од 200 до 45,000 in-lbs. Ги нудиме следните опции: интегрирани кочници, 2 брзини и сензори за брзина.

Запчести мотори Запчести мотори

Eaton нуди широк спектар на двосмерни запчести мотори. Во производите се вградени многу функции, како вентили и контролни елементи со цел оптимизирање на просторот и трошоците на системот. Зафатнина од 7,0 до 31,8 cm³/rev. Максимална брзина до 4000 rpm.

Клипни мотори Клипни мотори

Eaton нуди комплетна гама клипни мотори. Зафатнина од 11 ccm до 4100 ccm, брзина до 5500 rpm при притисок 6000 psi.

Крилни мотори Крилни мотори

Моторите што ги нудиме се во верзии со различна фиксна зафатнина. Крилните мотори со примена во индустриски и мобилни апликации нудат компактни и економични решенија.Пумпи


Хидрауличните пумпи од Eaton ги обезбедуваат функционалноста и стабилноста кои ви се потребни.

Марки пумпи: Vickers, Eaton, Hydrokraft

Запчести пумпи Запчести пумпи

Запчестите пумпи на Eaton се компактни, имаат висок вртежен момент и се исклучително тивки. Голем број функции како вентили и контролни елементи се директно вградени во тие производи со цел оптимизирање на просторот и трошоците на системот.

Индустриски клипни пумпи отворен круг Индустриски клипни пумпи отворен круг

Eaton нуди широка гама клипни пумпи отворен круг за апликации со умерен режим на работа во индустрискиот сектор. Тие ја нудат флексибилноста што е потребна за задвижување на богата палета хидраулични системи. Индустриските клипни пумпи со марката Vickers опфаќаат широк спектар на проток и обезбедуваат решение за Вашите потреби.

Мобилни клипни пумпи отворен круг Мобилни клипни пумпи отворен круг

EATON нуди клипни пумпи со отворен круг за апликации со умерен режим на работа за мобилниот сектор.

Индустриски клипни пумпи затворен круг Индустриски клипни пумпи затворен круг

Eaton Hydrokraft нуди робусни и надежни индустриски клипни пумпи за висок притисок со затворен круг. Аксијалните клипни пумпи се карактеризираат со исклучително долг век на траење. Пумпите Hydrokraft се со конструкција through-drive што овозможува задвижување на мноштво пумпи со едно вратило. Тие пумпи имаат интегрирани вентили и филтри.

Мобилни клипни пумпи затворен круг Мобилни клипни пумпи затворен круг

EATON нуди широка гама клипни пумпи затворен круг за апликации со умерен режим на работа за мобилните пазари. Тие се исклучително погодни за апликации кои бараат средна моќност (< 85 HP) и притисок на системот (< 380 Bar). Eaton е признат лидер во хидростатичките клипни производи со тежок режим на работа за мобилни и индустриски апликации. Сериите 1 и 2 & Bent-Axis се дополнети со нови монтирани на пумпата електронски контролни компоненти: од едноставна електронска пропорционална контрола на волуменот до сложена и комплетна контрола преку CAN комуникациски модули за контрола на волуменот и притисокот.

Крилни пумпи - Vickers™ Pumps Крилни пумпи - Vickers™

EATON Vickers произведува крилни пумпи со фиксен проток, ниско ниво на бучавост и висока ефективност. Тие пумпи се оптимизирани како за мобилниот така и за индустрискиот пазар. Нивната модуларна конструкција овозможува флексибилност кај протокот, монтажата и нуди различни опции за приклучување. Дизајнот на влошката (cartridge kit) овозможува лесно вршење на ремонт.
Индустриски вентили

Индустриски вентили

Мобилни вентили

Мобилни вентили


Пропорционални распоредници

Пропорционални распоредници

Кертриџ вентили (влошки)

Кертриџ вентили (влошки)
Сервовентили

Сервовентили

Хидроагрегати и системи

Хидроагрегати и системи
Симнете ги брошурите со производи користејќи ги копчињата оддесно.